Chirurgie estetica - Proceduri

"Frumusețea vine din interior"! este o sintagmă pe care o auzim adesea și care sugerează faptul că ne oglindim în ochii celorlalți prin îmbinarea calităților sufletesti și prin forța personalității. Dar fiecare dintre noi iși clădește personalitatea prin îmbinarea insușirilor fizice cu a celor interioare.

O cale de ameliorare a aspectului fizic o constituie chirurgia plastică și estetică. In Bacău, oferim servicii complexe de remodelare, dermato-cosmetică, chirurgie plastică și estetică încă din 2005.

Excesul ponderal este o problemă atât pentru barbați cât și pentru femei. Procedeul prin care se aspiră grăsimea în exces și constă în eliminarea din zone care sunt genetic ponderale, greu de redus (coapse, fese, șolduri, abdomen). Prin lipoaspirație se practică o modelare a corpului, o armonizare a dimensiunilor și formelor – liposculptura. Este una din cele mai populare operații estetice atât în Europa cât și în SUA.

Lipoaspirația este indicată la persoane care au zone de țesut gras în exces în anumite zone ale corpului. La vârstnici, datorită pierderii elasticității pielii, rezultatele nu sunt la fel de bune ca la persoanele tinere.

Operația - Se poate face cu anestezie generală sau anestezie locală asociată cu analgezie intravenoasă; anestezia peridurală poate fi o opțiune. Lipoaspirația poate fi uscată sau umedă. In ambele proceduri chirurgicale se practică mici incizii între 3 - 6 mm, paralele cu pliurile de flexie prin care se introduc canulele de operație. Sunt necesare 1 – 2 incizii pentru fiecare de operat. Se introduce prin incizii, cu ac Klein, ser fiziologic adrenalinat 1/100000 până ce zona capătă aspect de portocală. Se așteaptă 15 – 20 minunte și apoi prin același orificiu se introduc canulele de 36 mm și se aspiră celulele grase înbibate hidric; adrenalina împiedică apariția sângerărilor în masă.

Dupa terminarea operației, zonele aspirate se pansează compresiv; se folosește un corset special pentru cicatrizare uniformă. Lipoaspirația se spitalizează în funcție de cantitatea extrasă: mai puțin de 2 litri = 24 ore, peste 3 litri = 24 – 48 ore

Recuperarea postoperatorie:

Firele se scot la 5 – 7 zile;

Trebuie purtate corsete adaptate fiecărei zone (pantalon, bustieră, bandă elastică, etc), uneori se pot folosi pansamente moderate 1 – 3 săptămâni ce împiedică apariția deformărilor.

Rezultatul se poate aprecia complet după 2 – 3 luni.

Activitatea fizică poate fi reluată la câteva zile în funcție de amploarea intervenției.

.
Program
clinica estetica plastica ortopedie sportiva Bacau
Luni - Vineri:
09.00 - 18.00
Sambata

Contact

Adresa: Erou Ciprian Pintea 19
Bacau
Romania
Tel/Fax: +40 234575717
E-mail: office@clinicachelariu.ro

Fii alaturi de noi pe facebook!

Sfaturi - Noutati

01 December 2015

Compușii asociind concentratul celular trombocitar din sânge - PRP și derivați de acid hialuronic - HA reprezintă un nou tratament pentru patologiile degenerative articulare și un număr tot mai mare de studii arata rezultate clinice promițătoare.