Chirurgie plastică - estetică - Proceduri

"Frumusețea vine din interior"! este o sintagmă pe care o auzim adesea și care sugerează faptul că ne oglindim în ochii celorlalți prin îmbinarea calităților sufletesti și prin forța personalității. Dar fiecare dintre noi iși clădește personalitatea prin îmbinarea insușirilor fizice cu a celor interioare.

O cale de ameliorare a aspectului fizic o constituie chirurgia plastică și estetică. In Bacău, oferim servicii complexe de remodelare, dermato-cosmetică, chirurgie plastică și estetică încă din 2005.

Excesul ponderal este o problemă atât pentru barbați cât și pentru femei. Procedeul prin care se aspiră grăsimea în exces și constă în eliminarea din zone care sunt genetic ponderale, greu de redus (coapse, fese, șolduri, abdomen). Prin lipoaspirație se practică o modelare a corpului, o armonizare a dimensiunilor și formelor – liposculptura. Este una din cele mai populare operații estetice atât în Europa cât și în SUA.

Lipoaspirația este indicată la persoane care au zone de țesut gras în exces în anumite zone ale corpului. La vârstnici, datorită pierderii elasticității pielii, rezultatele nu sunt la fel de bune ca la persoanele tinere.

Operația - Se poate face cu anestezie generală sau anestezie locală asociată cu analgezie intravenoasă; anestezia peridurală poate fi o opțiune. Lipoaspirația poate fi uscată sau umedă. In ambele proceduri chirurgicale se practică mici incizii între 3 - 6 mm, paralele cu pliurile de flexie prin care se introduc canulele de operație. Sunt necesare 1 – 2 incizii pentru fiecare de operat. Se introduce prin incizii, cu ac Klein, ser fiziologic adrenalinat 1/100000 până ce zona capătă aspect de portocală. Se așteaptă 15 – 20 minunte și apoi prin același orificiu se introduc canulele de 36 mm și se aspiră celulele grase înbibate hidric; adrenalina împiedică apariția sângerărilor în masă.

Dupa terminarea operației, zonele aspirate se pansează compresiv; se folosește un corset special pentru cicatrizare uniformă. Lipoaspirația se spitalizează în funcție de cantitatea extrasă: mai puțin de 2 litri = 24 ore, peste 3 litri = 24 – 48 ore

Recuperarea postoperatorie:

Firele se scot la 5 – 7 zile;

Trebuie purtate corsete adaptate fiecărei zone (pantalon, bustieră, bandă elastică, etc), uneori se pot folosi pansamente moderate 1 – 3 săptămâni ce împiedică apariția deformărilor.

Rezultatul se poate aprecia complet după 2 – 3 luni.

Activitatea fizică poate fi reluată la câteva zile în funcție de amploarea intervenției.

.

Operația de mărire a sânilor se numeste mamoplastie de augmentare și se adresează femeilor ce doresc corecția (mărirea lor) dupa ce aceștia au scăzut în volum după vârstă, alăptare sau scăderea bruscă în greutate. Acest lucru este posibil folosind implanturi mamare (proteze mamare) care, pe lângă mărire pot face și o corecție a eventualelor asimetrii existente.

Protezele mamare sunt confenționate din silicon ce are o mare compabilitate biologică. Utilizăm numai implante Mentor sau Allergan, firme recunoscute pentru calitatea implanturilor mamare (protezelor mamare) Prezența protezelor nu determină și nu favorizează apariția cancerului mamar.

Operația

Intervenția se face sub anestezie generală și durează între o ora și jumătate – două ore și jumătate. Protezele se pot introduce print-o incizie făcută la nivelul șanțului mamar, la nivelul areolei sau axilar. Incizia este mai mare pentru protezele preumplute cu silicon si mai mica pentru cele cu ser fiziologic (3 -  3.5 cm). Proteza poate fi poziționată între glanda mamară și mușchi, sau sub muschiul mare pectoral functie de acceptul convenit între medic și pacientă preoperator.

Urmărire post operatorie 1 – 3 zile perioadă în care se administrează: antibiotice, antialgice, miorelaxante, anticoagulante. Firele se scot după 12 zile (deobicei se preferă sutura intradermică).

Post-operator se poartă un sutien adecvat la noul volum al sânului, pentru 3 – 4 săptămâni. Cicatricile se ameliorează după 6 – 9 luni.

.

Operatia se realizeaza prin incizarea pielii la nivelul pleoapei superioare intr-un pliu cutanat , iar pentru pleoapa inferioara inferior de linia ciliara (genelor), sau printr-o incizie transconjunctivala pe fata interna a pleoapei. Excesul de piele si grasime sunt eliminate si marginile incizate se sutureaza cu mare grija, aceasta operatie necesitand o mare manualitate si finete in miscari. Cicatricile rezultate nu sunt vizibile si nu afecteaza aspectul estetic al fetei.

Blefaroplastia este de obicei combinata cu liftingul facial sau liftingul sprancenelor, ca parti componente  a procedurilor de intinerire a fetei. Deasemenea poate fi combinata cu peeling chimic pentru a mentine rezultatele postoperatorii.

Acest tip de operatie se practica din perioada anilor 1970, de atunci si pina acum un mare numar de femei si barbati beneficiind de rezultatele interventiei.

Operatia se adreseaza femeilor care sint nemultumite de aspectul pleoapelor lor si anume pleoape inferioare umflate si lasate si pleoape superioare cu exces tegumentar. Pleoapele sunt usor vizibile datorita faptului ca ochii sint foarte des priviti in timpul discutiilor cotidiene. Un rol important in realizarea unui aspect estetic placut, il au pe linga pleoape pielea fetei si fruntea, inlaturarea posibilelor riduri schimbind aspectul anterior operatiei. Chirurgul plastician va va prezenta daca sint necesare modificari la nivelul acestor structuri prin tratarea ridurilor, tratamenul cu toxina botulinica lifting facial sau al sprancenelor, acestea putind intra in planul operator.

Blefaroplastia se poate realiza la pleoapele superioare si inferioare separat sau impreuna in aceeasi interventie.

Daca sunteti nemultumita de pleoapele si ridurile dumneavoastra aceasta operatie ofera noi posibilitati pentru a avea un nou “look”.

.

Care este scopul operatiei ? Blefaroplastia urmareste imbunatatirea aspectului pleoapelor, prin indepartarea exesului de piele, a pungilor de grasime si modelarea muschiului hipertrofiat sau lax. Acaeasta operatie nu poate trata exoftalmia (globii oculari prea proeminenti), pleoapele umflate sau discromiile ( cearcanele hiperpigmentate de sub ochi). Procedura se poate practica doar la nivelul pleoapelor superioare, in acest caz purtand denumirea de blefaroplastie superioara sau doar la nivelul pleoapelor inferioare, fiind denumita blefaroplastie inferioara. Este foarte importanta recunoasterea fiecarui element care contribuie la aspectul obosit al regiunii perioculare, pentru a-l rezolva chirurgical corect. Aceasta operatie nu are niciun efect advers asupra vazului. Ca si in cazul oricarei operatii estetice, este foarte important sa fie cunoscute schimbarile dorite de pacient, iar asteptarile acestuia sa fie in concordanta cu posibilitatile chirurgicale de modelare a regiunii perioculare. Cand este indicata operatia ? Blefaroplastia este o operatie strict individualizata, si ca urmare nu se poate practica pentru a satisface dorintele altcuiva sau pentru a copia o imagine ideala. In majoritatea cazurilor blefaroplastia nu are indicatii medicale, fiind efectuata doar in scop estetic. Este indicata atunci cand: - starea de sanatate este buna - pacientul doreste sa-si imbunatateasca aspectul zonei perioculare iar asteptarile acestuia sunt realiste - pielea cazuta de la nivelul pleoapei superioare ingusteaza campul vizual.

.

Care este scopul operatiei ?
Blefaroplastia urmareste imbunatatirea aspectului pleoapelor, prin indepartarea exesului de piele, a pungilor de grasime si modelarea muschiului hipertrofiat sau lax. Acaeasta operatie nu poate trata exoftalmia (globii oculari prea proeminenti), pleoapele umflate sau discromiile ( cearcanele hiperpigmentate de sub ochi). Procedura se poate practica doar la nivelul pleoapelor superioare, in acest caz purtand denumirea de blefaroplastie superioara sau doar la nivelul pleoapelor inferioare, fiind denumita blefaroplastie inferioara. Este foarte importanta recunoasterea fiecarui element care contribuie la aspectul obosit al regiunii perioculare, pentru a-l rezolva chirurgical corect. Aceasta operatie nu are niciun efect advers asupra vazului. Ca si in cazul oricarei operatii estetice, este foarte important sa fie cunoscute schimbarile dorite de pacient, iar asteptarile acestuia sa fie in concordanta cu posibilitatile chirurgicale de modelare a regiunii perioculare.

Cand este indicata operatia ?
Blefaroplastia este o operatie strict individualizata, si ca urmare nu se poate practica pentru a satisface dorintele altcuiva sau pentru a copia o imagine ideala. In majoritatea cazurilor blefaroplastia nu are indicatii medicale, fiind efectuata doar in scop estetic.

Este indicata atunci cand:
- starea de sanatate este buna
- pacientul doreste sa-si imbunatateasca aspectul zonei perioculare iar asteptarile acestuia sunt realiste
- pielea cazuta de la nivelul pleoapei superioare ingusteaza campul vizual.

importanta recunoasterea fiecarui element care contribuie la aspectul obosit al regiunii perioculare, pentru a-l rezolva chirurgical corect. Aceasta operatie nu are niciun efect advers asupra vazului. Ca si in cazul oricarei operatii estetice, este foarte important sa fie cunoscute schimbarile dorite de pacient, iar asteptarile acestuia sa fie in concordanta cu posibilitatile chirurgicale de modelare a regiunii perioculare.

Cand este indicata operatia ?
Blefaroplastia este o operatie strict individualizata, si ca urmare nu se poate practica pentru a satisface dorintele altcuiva sau pentru a copia o imagine ideala. In majoritatea cazurilor blefaroplastia nu are indicatii medicale, fiind efectuata doar in scop estetic.

Este indicata atunci cand:
- starea de sanatate este buna
- pacientul doreste sa-si imbunatateasca aspectul zonei perioculare iar asteptarile acestuia sunt realiste
- pielea cazuta de la nivelul pleoapei superioare ingusteaza campul vizual.

.

Peelingul reprezinta o metoda ce are drept scop indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii in vederea stimularii functiei celor din straturile profunde. Peelingul chimic poate fi: Superficial – poate fi realizat pentru toate tipurile de ten. Utilizeaza un acid slab diluat sau CO2 solid. Se efectueaza in scopul imbunatatirii aspectului tenului afectat de acnee, cicatrici, arsuri solare sau riduri fine, pete. Peelingul superficial reduce efectele arsurilor sau petele, insa, pentru obtinerea de rezultate satisfacatoare, sunt necesare mai multe sedinte Mediu – substantele chimice folosite (cu precadere acidul tricloracetic) patrund mai profund in piele, ceea ce conduce la aparitia arsurilor de gradul 2. Se efectueaza in scopul imbunatatirii tenului afectat de arsuri solare mai profunde, de riduri medii. Peelingul mediu trebuie repetat la 3 – 6 luni, pentru obtinerea de rezultate satisfacatoare Profund – se folosesc fenolii; si in acest caz apar arsuri de gradul 2. Este contraindicat in cazul persoanelor cu pielea inchisa la culoare, deoarece poate produce depigmentarea. Se efectueaza in scopul imbunatatirii aspectului tenului afectat de riduri profunde, de modificari de pigmentare sau de leziuni si excrescente cu localizare faciala. Acest tip de peeling se efectueaza o singura data, din cauza riscului de aparitie a petelor; rezultatele sunt in functie de tipul de ten, de produsele folosite in tratamentul post-peeling, precum si de stilul de viata al pacientului

.
Program
clinica estetica plastica ortopedie sportiva Bacau
Luni - Vineri:
09.00 - 18.00
Sambata

Contact

Adresa: Erou Ciprian Pintea 19
Bacau
Romania
Tel/Fax: +40 234575717
E-mail: office@clinicachelariu.ro

Fii alaturi de noi pe facebook!

Sfaturi - Noutati

01 December 2015

Compușii asociind concentratul celular trombocitar din sânge - PRP și derivați de acid hialuronic - HA reprezintă un nou tratament pentru patologiile degenerative articulare și un număr tot mai mare de studii arata rezultate clinice promițătoare.