Intervenții chirurgicale percutanate în parapareza spastică - 28-29 Mai 2015
30 Aprilie 2013

Copii cu parapareză spastică necesită frecvent alungiri musculare / tendon pentru a calma contractura articulară (mobilitatea limitată).

Fascio-miotomia percutanată este o procedură chirurgicală minim-invaziva pentru a realiza alungirea. Acest lucru permite fibrelor musculare să revină la lungimea normală și articulațiilor a se îndrepta, și este un pas important în a ajuta copiii cu astfel de probleme să meargă corect.
Spre deosebire de alte abordari chirurgicale, procedura minim invaziva la nivel mio-aponevrotic permite o recuperare mai rapidă și, în cele mai multe cazuri, copiii încep kinetoterapia de a doua zi. În funcție de mușchiul sau tendonul alungit copilul poate sau poate să nu necesite imobilizare. De exemplu, alungirea tendonului Ahile impune imobilizarea piciorului în orteza sau gips pentru o perioadă scurtă de timp, de obicei 2-3 săptămâni. Aceste elemente permit deplasare limitată și continuarea terapiei. Alungirea gastrocnemienilor (mușchi ai coapsei) nu necesită astfel de imobilizare.

Operatia este realizată folosind o abordare minim invaziva pentru prelungirea controlată. Tendonul lui Ahile și gastrocnemienii sunt cele mai frecvente structuri care au nevoie de alungire. Procedura se efectuează într-o sală de operații sub anestezie generală. O tehnica specială minim invazivă este folosită pentru a lungi tendonul, spre deosebire de metoda tradițională de tăiere și reinserție/ sutură a tendonului.
Pacienții petrec o noapte în clinică pentru a monitoriza orice durere postoperatorie și greață, și încep terapie fizică a doua zi dupa operație.

Pentru a crește gradul de recuperare și îmbunătățirea rezultatelor intervențiilor percutanate, vă recomandăm terapie fizica (kinetoterapie) patru-cinci ori pe săptămână pentru primele șase luni; trei-patru ori pe săptămână pentru următoarele șase luni; și două până la patru ori pe săptămână pentru anul următor sau mai mult. Programul intens îi ajută pe copii să mențină mișcarea și puterea lor maximă și potențialul de mers pe jos.

Intervențiile vor fi efectuate în perioada 28 - 29 Mai 2015 la Clinica Dr Chelariu Bacău de echipa:

Profesor Dr GRIGORE VEREGA
Ortopedie microchirurgie Spitalul Republican Chisinau
http://ortopedie.usmf.md/en/personal

Dr AHMAD EID
Praticien hospitalier chirurgien orthopédiste chez CHU de Grenoble France
https://sites.google.com/site/orthopedgrenoble/ 

Dr DAN CHELARIU Chirurgie plastică și reconstructivă

Dr DAN CEUCĂ Ortopedie pediatrică

Program
clinica estetica plastica ortopedie sportiva Bacau
Luni - Vineri:
09.00 - 20.00
Sambata
09.00 - 13.00